Wijk Feijenoord voor elkaar

De centrale plek voor al uw vragen en info voor de wijk Feijenoord 

Actualiteiten & nieuws

WIJKRAAD WIJKFEIJENOORD

Wijk agenda

NIEUWS UIT DE WIJK

HISTORIE VAN DE WIJK

Over de wijk

Feijenoord is een dynamische wijk waar altijd iets te beleven is. Zo zijn er twee mooie parken, het grootste indoor skatepark van Nederland, een house of E-sports, een huis van de wijk en een prachtig uitzicht over de Maas.

Dankzij treinstation Rotterdam-Zuid is er een snelle verbinding met het centrum en de rest van Rotterdam-Zuid.

De wijk
Feijenoord is aan het eind van de 19e eeuw gebouwd als eerste uitbreiding van Rotterdam ten zuiden van de Nieuwe Maas. Bij de bouw hield gemeente Rotterdam zich afzijdig waardoor de kwaliteit van de woningen overwegend laag was. Het werd het afvoerputje van de stad. Zo was er een pesthuis, een weeshuis en een leerlooierij. Pas rond 1970 werd het grootste deel van deze panden gesloopt en vervangen door sociale woningbouw.

De wijk Feijenoord heeft ruim 8.200 inwoners. Hiervan heeft ongeveer 85 procent een niet Nederlandse achtergrond. Zowel het opleidings- als inkomensniveau loopt achter op het Rotterdamse gemiddelde. Tegelijkertijd heeft de wijk de afgelopen jaren flink wat nieuwe bewoners aangetrokken met een hoger opleidings- en inkomensniveau, met name in het gebied rondom de Feijenoordkade.

Er valt genoeg te beleven in de wijk Feijenoord. Huis van de wijk De Dam is een centrale wijkvoorziening. De integrale programmering voor en door bewoners en professioneel ondersteund, stimuleert bewoners om mee te doen in de maatschappij. Dan is er het prachtige Nassauhavenpark, waar je een terrasje kunt pakken langs de Feijenoordkade met een van de prachtigste uitzichten van Rotterdam. Verder is er een ecologische buurttuin en heeft Unilever een belangrijke vestiging in de wijk, de watertaxi heeft er een stopplaats.

Wijk info

Welkom bij de Wijkraad Feijenoord! Samen werken we aan een betere wijk.
Feijenoord: onze wijk, ons thuis. Ontdek wat de Wijkraad voor jou kan betekenen.
Veiligheid, groen en gezelligheid: dat is waar de Wijkraad Feijenoord voor staat.
Samen maken we Feijenoord sterker. Doe mee met de Wijkraad en maak het verschil.
De Wijkraad Feijenoord: jouw stem in de wijk. Laat je horen en maak het verschil.

Wijk agenda

Nieuws uit de wijk

Persoonsstraat Herinrichting

We gaan aan de slag met de herinrichting van de Persoonsstraat en het plein. Denk je mee? wil je meer weten ga naar https://mijn.rotterdam.nl/link/project/persoonsstraatherinrichting

Lees meer »

Binnenterrein Stampioenstraat

De gemeente wil het binnenterrein van Stampioenstraat opknappen en dit willen we graag samen met bewoners doen. wil je meer weten ga naar https://mijn.rotterdam.nl/link/project/binnenterreinstampioenstraat

Lees meer »

Wijkraad wijkfeijenoord

Aysel Ağirbaş

a.agirbas@wijkraadrotterdam.nl

Ed Arnold

e.arnold@wijkraadrotterdam.nl

Jup de Heer

j.deheer@wijkraadrotterdam.nl

Omer Kaya

o.kaya@wijkraadrotterdam.nl

Ahmet Metin

a.metin@wijkraadrotterdam.nl

Davud Oğur

d.ogur@wijkraadrotterdam.nl

George Verhaegen (voorzitter)

gjlm.verhaegen@wijkraadrotterdam.nl

Historie van de wijk

Contact informatie

Contactformulier