Je bekijkt nu Mallegatpark bedreigd door de Mallegattoren

Mallegatpark bedreigd door de Mallegattoren

  • Berichtcategorie:Nieuws
De gemeente en projectontwikkelaar Feyenoord City willen een 75 meter hoge toren bouwen direct naast de Steenplaat. Slecht voor het Mallegatpark, slecht voor de Steenplaat en voor de omwonenden. De wijk heeft niets aan deze woonkolos. Er komen geen sociale huurwoningen in. Zo’n woontoren bouwen is heel duur, daarom komen er alleen dure woningen in.
 

De provincie Zuid-Holland moet aan dit plan nog hun goedkeuring geven. De provincie Zuid-Holland heeft onlangs besloten, dat van alle nieuwbouw 40% sociale huurwoningen moet zijn. Dat geldt ook voor de Mallegattoren. Stel dat de gemeenteraad de Mallegattoren goedkeurt. Dan wordt dit besluit voorgelegd aan de provincie. Er is geen enkele sociale huurwoning in, dus dit besluit moet worden afgekeurd. Maar dan is een hoop tijd en inzet van bewoners en ambtenaren verknoeid. Die kunnen ze beter gebruiken om plannen voor meer sociale huurwoningen te maken.

Geen woontorens in de wijk, maar kleinschaliger manieren om de woningnood te helpen oplossen: flexwoningen, wooncontainers, onderverhuur, bouwen op daken, ombouwen van kantoren, woningruil. Er is zoveel meer wat de gemeente kan doen in de wijk. Nee helaas, in plaats daarvan wil de gemeente samen met projectontwikkelaars in de wijk woontorens bouwen voor de rijkere en hoger opgeleide medemens.

Dat moet stoppen en dat begint bij de Mallegattoren. Ondergetekende heeft daarom aan de gedeputeerde mevr. Koning van de Provincie gevraagd om nu al een negatief oordeel te geven over de Mallegattoren. Een gedeputeerde is een soort wethouder van het provinciebestuur. Dit verzoek is in behandeling genomen.
Ik hoop dat de gemeente tot inkeer komt. En dat de gemeente betaalbare woningen hier in Feijenoord gaat bouwen.
Wilt u meer weten of meedoen? Mail naar gjlmverhaegen@hotmail.com.
 
George Verhaegen